Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Who's who?

Kleine letters  Normale letters  Grote letters

Karin Van Honacker

Algemeen RijksarchiefDienst Internationale en externe betrekkingen / vertaaldienst

Contact

Ruisbroekstraat 2-6
1000 BRUSSEL
Tel : 02/548 38 23

Bio

Van 1991 tot 1995 was Karin Van Honacker historisch onderzoekster en doctoranda aan de VUB waar ze vanaf 1996 ook deeltijds professor was. In 1999 kwam ze bij het Rijksarchief als archivaris bij het Rijksarchief te Antwerpen.

In 2007 kwam ze bij het Algemeen Rijksarchief waar ze werd benoemd als diensthoofd van de nieuwe afdeling "Communicatie en Publiekswerking". 

Sinds 2014 staat ze in voor de internationale betrekkingen van het Rijksarchief in België.

Als hoofd van de dienst internationale relaties van het Rijksarchief zorgt ze onder meer voor de follow-up van EU-dossiers die archief aanbelangen (data protection, copyright, hergebruik van informatie, Horizon 2020) en van het beleid en de strategie van de ICA; ze geeft de Algemeen Rijksarchivaris advies over de implementatie en de verspreiding hiervan. Ze is ook nauw betrokken bij het project Archives Portal Europe, aangezien ze sinds de oprichting van de APE Foundation eind 2014 lid is van de raad van Bestuur van deze Stichting. 

Netwerk

Lid van de Governing Board van de Stichting Archives Portal Europe Foundation (APEF)

Vice-voorzitter en secretaris van Eurbica

Lid van de Executive Board van de Europeana Foundation

Plaatsvervanger van de Algemeen Rijksarchivaris in de European Archives Group (EAG) en in de European Board of National Archivists (EBNA)

Lid van de EAG data protection subgroup

Expertisedomein

  • Internationale samenwerking

Publicaties

  • Karin VAN HONACKER (ed.), THE RIGHT TO BE FORGOTTEN VS THE RIGHT TO REMEMBER.Data protection and archiving in the public interest, Brussels (ASP editions), 2018

  • Karin VAN HONACKER, GDPR and processing for archiving purposes in the public interest. An introduction, in: Karin VAN HONACKER (ed.), THE RIGHT TO BE FORGOTTEN VS THE RIGHT TO REMEMBER.Data protection and archiving in the public interest, Brussels (ASP editions), 2018, p. 11-26

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement