Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Zoekrobotten

Kleine letters  Normale letters  Grote letters

Om archiefonderzoek zoveel mogelijk te faciliteren, maken archivarissen wetenschappelijke toegangen zoals overzichten van bestanden, gidsen en studies over historische bronnen, maar vooral inventarissen. Ze zijn raadpleegbaar in de leeszalen van het Rijksarchief en worden meer en meer online beschikbaar. Maar zoeken in de bestanden van het Rijksarchief kan ook van thuis uit, met volgende zoekrobotten:

Om toegang te krijgen tot de archieven van het Rijksarchief die online raadpleegbaar zijn, moet je je eerst registreren.

Je vult je naam en e-mailadres in op de registratiepagina, kiest een gebruikersnaam en een wachtwoord en bevestigt dit wachtwoord nogmaals. Vervolgens klik je op "Registreer". Je krijgt na de verzending van je registratie een e-mail om de registratie te bevestigen. Open deze e-mail en klik op de link om je account te activeren.

Wil je je wachtwoord wijzigen? Klik dan hier. Gebruikersnaam vergeten? Die kan je opvragen via deze pagina. Let op dat je je e-mailadres correct invult. En controleer even je ongewenste e-mails (spam), zodat onze bevestigingsmails niet verloren geraken.

 Klik hier om het instructiefilmpje over de zoekrobotten van het Rijksarchief te bekijken

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement