Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Agenda

Kleine letters  Normale letters  Grote letters
Lopend
Van 9 november 2023 tot 15 februari 2024
Tentoonstelling – De vrouwen van Hendrik de Jong

Vermoordde de Londense Jack the Ripper ook twee vrouwen in Gent? Documenten en brieven uit een 19de-eeuws Gents onderzoeksdossier, tentoongesteld in deze expo in het Rijksarchief Gent, lichten tipjes van de sluier...

december 2023
7 december 2023

Deze boeiende tentoonstelling nodigt je uit om kennis te maken met de rijke geschiedenis van de markten die Namen gedurende eeuwen hebben bezield. Via een fascinerende collectie foto’s van 1890 tot heden word je ondergedompeld in de sfeer van de markten die hun stempel hebben gedrukt op de Naamse samenleving.  

Van 14 december 2023 tot 15 december 2023

Door hun opleiding en gewoontes werken archeologen en historici nog al te vaak zelfvoorzienend, vanuit de overtuiging dat de bronnen die ze niet kennen slechts “hulpstukken” zijn, of erger nog enkel dienen ter illustratie. Nochtans vullen beide vakgebieden elkaar aan en kunnen ze niet zonder elkaar: overheidsdiensten die de bronnen beheren kunnen dat beamen.​ Op 14 en 15 december 2023 organiseren het Rijksarchief en het Waals Erfgoedagentschap (AWaP) een colloquium naar aanleiding van de tiende verjaardag van hun partnerschap.  

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement