Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Maak in het Rijksarchief Aarlen kennis met de Zweedse kunstenaar Christian Andersson!

Texte petit  Texte normal  Texte grand
Van 29/03/2021 tot 27/06/2021Rijksarchief Aarlen - Parc des Expositions 9 - 6700 AarlenOpeningsuren:

Van dinsdag tot vrijdag: 9.00u -16.30u.

Gezien de gezondheidstoestand moet je een bezoek vooraf reserveren via archives.arlon@arch.be.
 

Tarieven: Gratis toegangContact : archives.arlon@arch.be - 063 22 06 13

De Zweedse kunstenaar Christian Andersson stelt met From Lucy with Love (2011) een hedendaags rariteitenkabinet voor van zorgvuldig uitgekozen voorwerpen waar niets is wat het lijkt. Hij laat onze blik botsen op een pseudowetenschappelijke en museale voorstelling. In een vitrinekast staan diverse objecten opgesteld, zoals een fries met een tijdslijn die van het begin van het mensdom tot in een post-atoomtijdperk loopt. Al deze stukken kunnen op een gelaagde manier worden ‘gelezen’. Als studieobjecten weerspiegelen ze de wetenschappelijke fantasieën eigen aan elk tijdvak, waarmee alles wordt geïnterpreteerd.

Het beginpunt van de expo wordt gevormd door drie schedels die worden verlicht door een bureaulamp, waardoor de scene een vaag wetenschappelijk karakter krijgt.

Op vier verdiepingen kan je zowat 50 archiefdocumenten en museumstukken, waaronder twee 16mm-films, ontdekken, die verband houden met de onderwerpen die door deze Zweedse kunstenaar behandeld worden.

Gezien de gezondheidstoestand moet je een bezoek vooraf reserveren via archives.arlon@arch.be.

De tentoonstelling is een organisatie van de provincie Luxemburg, in samenwerking met het Rijksarchief Aarlen en het Mudam Luxembourg Museum.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement