Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Ieder huis heeft zijn geschiedenis: tentoonstelling in het Rijksarchief te Namen

Texte petit  Texte normal  Texte grand
Van 29/03/2017 tot 30/06/2017Boulevard Cauchy 41, 5000 NamenOpeningsuren:

Dinsdag t/m vrijdag: 9.00u tot 16.30u.
Zaterdag: 13.00u tot 17.00u.
De expo is ook open tijdens de week van de bestandscontrole, van 13 tot 16 juni 2017.

Tarieven: Gratis toegangContact : archives.namur@arch.be - 081 65 41 98

Van 28 maart tot 30 juni 2017 is in het Rijksarchief te Namen de tentoonstelling ‘Ieder huis heeft zijn geschiedenis’ te bezoeken. Met schriftelijk en figuratief bronnenmateriaal uit de 15de tot de 20ste eeuw wordt aangetoond hoe verschillende aspecten van de geschiedenis van privévastgoed kunnen worden gereconstrueerd, zoals het ontwerp, de omgeving en de opeenvolgende bestemmingen en bewoners ervan. In de expo wordt daarbij gefocust op Namen en omgeving.

De tentoongestelde stukken komen uit verschillende vestigingen van het Rijksarchief, waaronder het depot te Namen, de vzw Archives photographiques namuroises, het Museum van het Waalse Leven, het documentatiecentrum van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen, het Galamuseum te Charleroi, en privéverzamelingen.

De tentoonstelling Chaque maison a son histoire is gebaseerd op het gelijknamig boek van Laurence Druez, werkleidster bij het Rijksarchief te Luik, en is een organisatie van het Rijksarchief te Namen, het Waals Erfgoedinstituut en de vzw Archives photographiques namuroises.

Het boek, dat tevens de tentoonstellingscatalogus is, is ter plaatse te koop voor € 20, evenals in de Waalse en Brusselse vestigingen van het Rijksarchief. Het kan ook besteld worden via publicat@arch.be (+ verzendingskosten).

Tijdelijke tentoonstelling op de Place de l'Ange

Van 1 tot 21 juni 2017 loopt op de Place de l’Ange in Namen ook een tijdelijke tentoonstelling waarin de geschiedenis van het plein wordt uiteengezet: hoe zag het plein er vroeger uit en ten gevolge van welke evoluties is het vandaag een plaats waar men niet meer naast kan kijken? De expopanelen tonen reproducties van archiefdocumenten. Ze werden ontworpen door 3de-jaarsstudenten van de bachelor Geschiedenis van de universiteit van Namen, in samenwerking met het Rijksarchief en de stad Namen.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement