Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

E-learning over materiële zorg in de archiefsector

Texte petit  Texte normal  Texte grand
30/08/2016LVR-Kulturzentrum - Abtei Brauweiler: Ehrenfriedstr. 19, 50259 Pulheim-BrauweilerTarieven: Gratis toegangContact : afz@lvr.de - 02234 9854-0

Partners uit Nederland, België, Luxemburg en Duitsland hebben in het kader van een Erasmus+ project de voorbije jaren samen een E-learningmodule over materiële zorg ontwikkeld. In het kader van dit project, waarin ook het Belgische Rijksarchief betrokken partner is, vindt op 30 augustus 2016 een studiedag plaats in de abdij van Brauweiler (nabij Keulen, Duitsland), waar het Archivberatungs- und Fortbildungszentrum van het Landesverband Rheinland gevestigd is.

De studiedag staat in het teken van Perspektiven archivischer Fortbildung im 21. Jahrhundert. Levenslang leren is ook in het archiefwezen de norm geworden. E-learning werkt niet alleen drempelverlagend, maar maakt ook internationale samenwerking een stuk gemakkelijker. Op de studiedag worden niet alleen de resultaten van het project voorgesteld, maar wordt ook in een breder perspectief gepeild naar de mogelijkheden van E-learning in een snel evoluerend archieflandschap.

 Klik hier voor het programma en de praktische info

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement