Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Lokaal bestuur in oorlogstijd

Texte petit  Texte normal  Texte grand
21/04/2017CegeSoma: Luchtvaartsquare 29, 1070 BrusselTarieven: Gratis toegangContact : isabelle.delvaux@cegesoma.be - 02 556 92 57

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Mayoral Collaboration’ van CegeSoma-onderzoeker Nico Wouters, organiseert het CegeSoma op 21 april 2017 om 14.30u een conferentie over lokaal bestuur in oorlogstijd.

Eerst presenteert Nico Wouters enkele van de belangrijkste conclusies van zijn boek. Vervolgens reageren achtereenvolgens Peter Romijn (NIOD, Universiteit van Amsterdam) en Jan Naert (Universiteit van Gent) en vullen zij het discours van Nico Wouters aan met bevindingen uit hun eigen onderzoek.

Thema’s die zo onder meer aan bod zullen komen, zijn de internationale vergelijking tussen België, Frankrijk en Nederland, de vergelijking tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en pistes voor nieuw onderzoek naar (de impact van) bezettingen.

De conferentie wordt gemodereerd door CegeSoma-onderzoeker Dirk Luyten. Voertaal is Nederlands.

Programma

14.30u   Nico Wouters: Krachtlijnen uit het boek ‘Mayoral Collaboration’
15.00u   Peter Romijn: De rol van functionele elites
15.20u   Jan Naert: Burgemeesters tijdens WO I in België en bezet Frankrijk

Praktisch


Save the date!

Kan je er niet bij zijn in het CegeSoma? Op 22 en 23 juni 2017 krijg je een herkansing tijdens de internationale conferentie Occupations in the Age of Total War.Micro Perspectives and Transnational Research, die plaatsvindt in de University of Kent in Canterbury.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement