Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Jonge historici hebben talent!

Een elfde editie met tal van invalshoeken

Texte petit  Texte normal  Texte grand
14/10/2016CegeSoma: Luchtvaartsquare 29, 1070 Brussel

Vrijdag 14 oktober 2016, van 9.30 tot 17.00 uur

Tarieven: Gratis toegangContact : isabelle.delvaux@cegesoma.be - 02/556.92.57

Op 14 oktober 2016 geeft CegeSoma opnieuw het woord aan talentvolle jonge historici. We vroegen een aantal in 2015 afgestudeerde jongeren om hun scripties te komen voorstellen. Deze behandelen beide wereldoorlogen en hun nasleep. Op het menu: een reeks debatten met deelname van deskundigen inzake de behandelde onderwerpen, aandacht voor archieven die veelbelovend onderzoek mogelijk maken, een analyse van de thesisonderwerpen in de nieuwste geschiedenis van België van de afgelopen tien jaar.

Waarderen om niet te vergeten

De inmiddels traditionele studiedag ‘Jonge historici’ werd voor het eerst in 2006 georganiseerd. Het woord is aan auteurs van kwaliteitsvolle masterscripties waardoor we verhinderen dat de vrucht hun noeste arbeid, zonder enige waardering, in universitaire kelders in de vergetelheid geraakt. Maar de studiedag vormt ook een unieke gelegenheid voor studenten van universiteiten uit de twee gemeenschappen om elkaar te leren kennen.

Ritme en beknoptheid

Voor deze elfde editie werkt het CegeSoma met een originele format, Pecha Kucha.  Omdat we jonge historici willen aanzetten tot een verzorgde communicatie, nodigen we ze uit hun onderzoeksresultaten binnen dit beknopte en ritmische format te brengen waarin wetenschappelijke gestrengheid aan vlotte mondelinge en visuele communicatie gekoppeld wordt.

Programma

Klik hier voor het programma

Praktische info

  • Inschrijving: de studiedag is toegankelijk voor een breed publiek: studenten, professionele en amateurhistorici, familieleden en vrienden, uitgevers op zoek naar nieuw talent… en al wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de 20ste eeuw. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht: isabelle.delvaux@cegesoma.be of 02/556.92.57
  • Wanneer: vrijdag 14 oktober 2016, van 9.30 tot 17.00 uur
  • Waar: conferentiezaal van het CegeSoma, Luchtvaartsquare 29, 1070 Brussel
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement