Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Inschrijvingen voor de Digital Information Management Academy nu open

Texte petit  Texte normal  Texte grand
30/11/2017 - Archiefbeheer

In DIMA (voorheen: het traject Duurzaam Digitaal Werken) leer je vanuit de praktijk digitale documenten structureren en beheren. Alle federale organisaties mogen een projectvoorstel bij DIMA indienen (deadline: 8 januari 2018). Het maakt niet uit of je organisatie nog aan het opzetten van het documentbeheersysteem moet beginnen of al verder staat.

“België scoort goed op de Europese digitaliserings-index. Alleen de overheid is nog niet helemaal mee.” (Bron: DigitalBelgium.be). Bouwen aan optimale omstandigheden voor flex-en telewerk, een efficiënt informatiebeheer, samenwerken aan documenten faciliteren… In DIMA (voorheen: het traject Duurzaam Digitaal Werken) leer je vanuit de praktijk digitale documenten structureren en beheren.

Je stelt je kandidaat met een digitaliseringsproject binnen je eigen organisatie. Is je project geselecteerd, dan volg je zes workshops en word je een jaar begeleid bij de implementering van je project. Je gidsen? Ervaren experten informatie-en documentatiebeheer van het Rijksarchief en van de FOD Bosa.

Na het opleidingstraject is er dus één project volledig geïmplementeerd bij je organisatie én heb je de nodige kennis en ervaring om je digitaliseringsprogramma verder uit te bouwen!

Op zoek naar inspiratie? Bekijk de video met getuigenissen van de deelnemers aan het vorige opleidingstraject.

Let op: dossiers met projectvoorstellen moeten tegen 8 januari 2018 worden ingediend.

Klik hier voor meer praktische en inhoudelijke informatie.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement