Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Genealoog

Kleine letters  Normale letters  Grote letters

Het Rijksarchief bewaart meer dan 335 strekkende kilometer archief in 19 vestigingen over het hele land. De bewaarde archiefbestanden zijn inhoudelijk zeer divers en beslaan meerdere eeuwen.

U wil onderzoek doen naar uw voorouders maar weet niet goed waar en hoe te beginnen?
Bekijk alvast onze leidraad voor het opstellen van een stamboom!

In de parochieregisters en de registers van de burgerlijke stand van meer dan 100 jaar oud kan u vermoedelijk talrijke inlichtingen over uw voorouders terugvinden. Ze bevatten geboorte-, doop-, huwelijks- en overlijdensakten en kunnen gratis worden geraadpleegd in onze Zoekrobot.

In de rubriek Nieuwsberichten van onze website  wordt het archief vermeld dat recent werd gedigitaliseerd of nog gedigitaliseerd wordt, evenals de publicatie van nieuwe archiefinventarissen. Op onze Facebookpagina vindt u ook een overzicht van het archief dat in onze verschillende vestigingen wordt bewaard.

Via de website van het Rijksarchief heeft u toegang tot verschillende zoekrobotten, waaronder “Zoeken naar personen”, waarin u meer dan 32 miljoen namen kan opzoeken.

Met de inventarissen die werden opgemaakt door onze archivarissen kan u ontdekken welke documenten deel uitmaken van een bepaald archiefbestand. Sommige inventarissen kunnen online worden geraadpleegd en /of worden opgezocht via de zoekrobot “Zoeken naar archieven. In de rubriek Nieuwsberichten worden onze recente publicaties voorgesteld. Onze website geeft ook een maandelijks overzicht van de nieuwe inventarissen. Onze zoekwijzers kunnen u helpen een meer diepgaand onderzoek te voeren. Neem ook eens een kijkje in onze brochure Stappenplan archiefonderzoek!  

FAQ

Zit je met meer algemene vragen over het Rijksarchief? Misschien kunnen onze FAQ's (Frequently Asked Questions) je op weg helpen!

Deze pagina delen:
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement