Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Winter School Archives & Education 2018

Texte petit  Texte normal  Texte grand
Van 29/01/2018 tot 02/02/2018Centrale locatie: Rijksarchief te Gent (Bagattenstraat 43, 9000 Gent) Tarieven: € 400,00 Contact : bart.denil@faro.be - 02 213 10 87

Sinds 2014 organiseren FARO en The National Archives van het Verenigd Koninkrijk de succesvolle Summer & Winter Schools Archives & Education. Bedoeling is om archivarissen en educatieve medewerkers in archieven en erfgoedbibliotheken te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling.

Nieuwe editie in Gent

Voor deze vierde editie slaan het Rijksarchief, FARO, The National Archives, de Universiteitsbibliotheek Gent en het National Humanities Center in de USA de handen in elkaar. Samen organiseren ze de Winter School Archives & Education, van maandag 29 januari tot en met vrijdag 2 februari 2018 in Gent. Het Rijksarchief te Gent vormt dit jaar het decor voor het merendeel van de sessies.

Voor nieuwe deelnemers (die niet deelnamen aan vorige edities van de summer of winter schools) organiseren we een speciale Pre-winter School Masterclass op zondag 28 januari 2018. Tijdens deze masterclass worden de basisprincipes van het ontwikkelen van educatieve programma's en hulpbronnen behandeld, alsook het belang van een onderzoeksgerichte aanpak en de technieken om documenten efficiënt te gebruiken.

Het centrale thema van deze vijfdaagse winter school is de migratie van de Lage Landen naar Noord-Amerika in de 17e eeuw. Tijdens de eerste dagen ligt de focus op een onderzoek naar Open Education Resources (OER) en online tools, die de deelnemers nodig hebben voor het bouwen van de digitale elementen die ze zullen gebruiken bij de ontwikkeling van hun educatief pakket aan het einde van de winter school.

Meer informatie over het verloop van de winter school en hoe u zich kunt registreren vindt u hier.

Wie nieuwsgierig is naar de voorbije edities van de summer en winter schools in 2014, 2015 en 2017 kan terecht op de Flickr-pagina van FARO.

Organisatieteam:

  • Paul Drossens (Rijksarchief)
  • Bart De Nil (FARO)
  • Andrew Payne (The National Archives, UK)
  • Andy Mink (National Humanities Center, USA)
  • Hendrik Defoort (Universiteitsbibliotheek Gent)
Deze tentoonstelling delen:
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement