Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Open Monumentendag in het Algemeen Rijksarchief 2 - depot Joseph Cuvelier

Texte petit  Texte normal  Texte grand
15/09/2019Algemeen Rijksarchief 2 - depot Joseph Cuvelier: Hopstraat 28, 1000 BrusselOpeningsuren:

Wees welkom van 10u tot 12.30u en van 13.30u tot 18u (doorlopend rondleidingen).

Tarieven: Gratis toegangContact : agr_ar_2@arch.be - 02 274 15 00

Brusselse Open Monumentendagen

De Open Monumentendagen in Brussel zijn ieder jaar voor duizenden bezoekers, zowel Brusselaars, Walen, Vlamingen als buitenlanders, een niet te missen evenement. Een weekend lang bieden ze de gelegenheid om de stad vanuit een ander perspectief te (her)ontdekken, nieuwe gebouwen of architectuurstijlen te leren kennen of plaatsen te bezoeken die beperkt toegankelijk zijn. De volgende Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vinden plaats op 14 en 15 september 2019 en hebben als thema "Een plaats voor kunst".

Het Algemeen Rijksarchief 2 - depot Joseph Cuvelier neemt dit jaar deel aan de Brusselse Open Monumentendagen en opent op zondag 15 september 2019 uitzonderlijk de deuren voor rondleidingen achter de schermen en een gelegenheidstentoonstelling over de relatie kunst-archief.

Kunstwerken en archieven: een caleidoscoop

Speciaal voor Open Monumentendag selecteerden onze archivarissen enkele iconische stukken uit de archiefbestanden van het Algemeen Rijksarchief 2 - depot Joseph Cuvelier die diverse aspecten van de geschiedenis van kunstwerken illustreren: de bescherming van de intellectuele eigendom (door Adolphe Sax ingediend octrooi), de vorming van verzamelingen (Archieven BBL en Electrabel) of het lot van kunstwerken in woelige tijden (vernieling en roof van kunstwerken tijdens de Tweede Wereldoorlog).

Voor of na een bezoekje aan deze expo kan je aansluiten bij een rondleiding in het archiefdepot.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement