Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Raadpleging archieven repressieperiode

Texte petit  Texte normal  Texte grand
08/02/2016 - Divers - Algemeen Rijksarchief 2 - depot Joseph Cuvelier

Informatie opvragen

Wil je te weten komen of er over jouw (groot)ouders een dossier bestaat in de archieven van de voormalige militaire rechtscolleges voor de repressie van de collaboratie na WOII? Neem dan contact op met de medewerkers van het Algemeen Rijksarchief 2 - depot J. Cuvelier via het e-mailadres agr_ar_2@arch.be.

Dossiers raadplegen

Gerechtelijke archieven zijn onder bepaalde voorwaarden raadpleegbaar. Wat betreft de archieven van de voormalige militaire rechtscolleges voor de repressie van de collaboratie na WOII moet iedereen die om welke reden dan ook één of meerdere dossiers wenst te raadplegen schriftelijk een gemotiveerde vraag richten tot het College van procureurs-generaal met vermelding van de naam en voornaam van de persoon of personen op wie het onderzoek betrekking heeft, aangevuld met eventueel bijkomende informatie zoals geboortedatum, woonplaats, datum gerechtelijke uitspraak, enz.

  • College van procureurs-generaal
    Dienst Archiefbeheer
    Ernest Allardstraat 42
    1000 Brussel

Vanaf het moment dat je een positief antwoord van het College hebt ontvangen, kan je de dossiers raadplegen in de leeszaal van het Algemeen Rijksarchief 2 - depot J. Cuvelier (Hopstraat 26-28 - 1000 Brussel). De studiezaal van het ARA2 is open van dinsdag tot en met vrijdag (van 9u tot en met 16u30).

Leestip

Deze tekst delen:
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement