Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

'Ieder huis heeft zijn geschiedenis' houdt halt in Bergen

Texte petit  Texte normal  Texte grand
Van 26/04/2018 tot 17/06/2018Bélian-zaal - rue d'Havré 88 - 7000 BergenOpeningsuren:

Open van donderdag tot zondag, van 12.00u tot 18.00u.
Gesloten op zaterdag 26 juni, zondag 27 mei en donderdag 7 juni 2018.  

Tarieven: Gratis toegangContact : archives.mons@arch.be - 065 400 460

Na Luik en Namen is de tentoonstelling Chaque maison a son histoire binnenkort, van 26 april tot 17 juni 2018, te bezichtigen in de Bélian-zaal te Bergen.

Via een selectie van geschreven en figuratieve documenten uit de 15e tot de 20e eeuw krijgt de bezoeker een overzicht van privévastgoed in al zijn facetten: van het ontwerp over milieuaspecten tot de eigendom en de bestemming van het goed en de lotgevallen van zijn bewoners.  Deze derde editie van de tentoonstelling focust op de regio Bergen.

De tentoonstelling Chaque maison a son histoire is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laurence Druez, werkleidster bij het Rijksarchief te Luik, en is een organisatie van het Rijksarchief te Bergen, in samenwerking met het Waals Erfgoedagentschap, de faculteit Architectuur en Stedenbouw van de universiteit van Bergen en de stad Bergen.

Het boek is te koop voor € 20,00 in alle vestigingen van het Rijksarchief in Brussel en in Wallonië, of via publicat@arch.be (+ verzendingskosten).

De Bélian-zaal is een oude kapel in gele baksteen in het centrum van Bergen, vlak naast de refuge van de abdij van Bélian. Ze werd in de 19e eeuw opgetrokken in neogotische stijl en dient vandaag vooral als ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen.  

Verdere praktische informatie volgt!

Leestip

Te downloaden
Deze tentoonstelling delen:
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement